november 19, 2007

Bloggen tar paus, kriget forstsätter

Posted in irak den 10:20 e m av SL

Med tanke på att det senaste inlägget är från mars i år är det väl ingen överraskning att den här bloggen inte uppdateras längre.

Det är nu fyra och ett halvt år sedan USA inledde det värsta övergreppet i modern historia.

Kriget har fått de katastrofala konsekvenser krigsmotståndare varnade för innan kriget. Enligt Iraq Body Count har runt 80.000 civila irakier dödats sedan mars 2003 (detta är bara de civila dödstalen). De verkliga talen ligger sannolikhet högre än så. Lancet-undersökningen menade att minst 390.000 irakier mist livet fram till

Fler amerikanska medborgare har dött i kriget mot Irak än som dog under attackerna mot World Trade Center. Till dags dato har 3.864 amerikanska soldater dödats och närmare 30.000 skadats.  De irakiska civila dödstalen är idag minst 26 gånger högre än 9/11.

Det fanns ingen anledning till USA:s anfall av Irak. Det fanns inga massförstörelsevapen i Irak. Det fanns ingen koppling mellan attacken på World Trade Center och Irak. Irak utgjorde på inget sätt ett hot mot USA eller amerikanska medborgare.

Det finns en rad böcker som vill få oss att minnas vad som hände i Irak i början av 2000 talet. Läs dessa, det kommer kanske en litteraturlista här på bloggen så småningom. Det är otroligt viktigt att vi inte glömmer de familjer, män kvinnor och barn som mördats av den amerikanska regeringen av orsaker de inte vågar berätta om. Historien om kriget började skrivas redan innan den första bomben fallit. Och historien kommer skrivas av segermakterna.

1 kommentar »

 1. Johannes said,

  Hej

  Jag heter Johannes och jag skriver just nu en C-uppsats om bloggar på Uppsala universitet. Jag har två korta frågor som jag skulle vilja ställa till dig, så om du har möjlighet att svara så maila mig på nedanstående adress så skickar jag frågorna till dig:

  osterstrom.blogguppsats@gmail.com

  Ett svar skulle hjälpa mig mycket och göra mig väldigt tacksam!

  Ps. För att jag skall veta vilken blogg som är din så måste du lägga med en länk till denna i ditt mail. Ds.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: