Det vi inte får veta…

Den eviga (men sanna) klyschan att sanningen är krigets första offer stämmer alltför väl på USA:s krig i Irak. Förutom de naturliga svårigheterna för svenska medier att rapportera från Irak, pågår ett propagandakrig utan dess like. Syftet är att lura människor att köpa en viss bild av kriget. Svenska medier kan omöjligt värja sig mot detta.

Därför menar jag att det är viktigt, kanske viktigare än någonsin, att den bild som förmedlas av medierna kompletteras med bilder/nyheter från källor som svenska medier inte lyckas eller vill använda. Denna blogg kommer att försöka plocka upp historier, rapporter, fakta, undersökningar och andra nyheter från kriget i Irak som publiceras på bloggar och internetsidor runt om i världen.

Många modiga journalister rapporterar ständigt från Irak, och mycket når aldrig fram vilket gör att vår bild av vad som händer där inte stämmer med verkligeheten. Med denna blogg ska jag försöka underlätta för den som vill se mer av Irak än det som lyckas glida igenom de olika nyhetsfiltren.

Nyheter och länksamling
Här finns två typer av sidor. Dels en vanlig blogg med nyheter om Irakkriget. Dessa hittar du under ”Recent Posts” till höger, samt under akriv-delen längst ner i höger spalten.

Dels finns statiska sidor där jag försöker samla information och länkar om ett särskilt område eller händelse under kriget i Irak, så man lätt kan hitta relevant information om vad som till exempel hände i Haditha eller i Falluja. Detta hittar du under ”Pages” i högerspalten.

 bagdad.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: